Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen

DELFT- In 2006 kwamen Joost en Judith in dit prachtige ruime grachtenpand aan de oudste gracht van Delft wonen. Het huis is in de loop der jaren grotendeels door hen zelf gerenoveerd en verduurzaamd. “Het is van voor naar achter gesloopt, geïsoleerd en opnieuw opgebouwd”, aldus de twee. 

Geïsoleerd en droog
Het resultaat mag er zijn. Joost somt op: “Overal is dubbel glas. Van dak tot gevel is alles geïsoleerd. Voor de betonnen bak die onder de woonkamer ligt zijn isolatiewanden geplaatst, zodat het vocht ook geweerd wordt. In 2019 is er vloerverwarming aangelegd. Dit levert een efficiëntere manier van stoken op, wat zeker aansprekend is in deze tijd. De woning kan zelfs van het gas af en energie neutraal worden gemaakt door op het enorme oppervlak van het platte dak zonnepanelen te plaatsen.”

Ruimte voor veel eters 
In het pand uit 1650 was vroeger de studentensociëteit van CSR gevestigd. “In wat nu de woonkamer is zat men vroeger met 150 man te eten”, aldus Joost. Dit geeft natuurlijk al een indicatie van de enorme ruimte in huis en Joost en Judith noemen dit dan ook een reden voor hun woongenot aan de Oude Delft. “Het was bij ons niet uitzonderlijk dat er op zondagmiddag tien man kwamen eten in de enorm ruime woonkamer met keuken in het midden. De ruimte leent zich daar perfect voor.”
Het feit dat er zes slaapkamers en de nodige kastruimte in de woning zijn, versterkt het ruimtelijk idee alleen maar. Op de tweede verdieping is een grote kast aanwezig op de gang en verder zijn boven twee vaste inbouwkasten te vinden. Beneden is op de plaats van drie vroegere urinoirs een grote kastruimte gecreëerd en bevindt zich een grote kast onder de trap.

Instap klaar
Ook om buiten te vertoeven is er plek genoeg op het grote dakterras van 45m2. “Je hebt hier altijd aan een kant zon vanwege de ligging in een U-vorm”, aldus Joost. Ook op de binnenplaats, met privacy en een wenteltrap naar het dakterras, kan gezellig buiten worden gezeten. En wil je eens wat verder dan bij eigen huis, loop je in vier minuten naar tramlijn 1 en in tien minuten naar het station. Uiteraard is het met de auto ook niet ver naar diverse ontsluitingswegen.
Verder noemen Joost en Judith het klimaat in huis als reden voor prettig wonen. “Door de dikke muren is het er in de zomer ontzettend koel en in de winter lekker warm. Op de bovenste verdieping is tevens airco. Het is gewoon ontzettend comfortabel wonen en eigenlijk instap klaar.”

Authentiek en modern
De nieuwe bewoners komen aan de Oude Delft 251 in een gespreid bedje. Gemoderniseerd en verduurzaamd, met behoud van authenticiteit. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de hoge plafonds met ornamenten, glas in lood ramen, en een deurlijst in de badkamer met dezelfde look als een origineel bewaard gebleven deur. Doordat Joost een tijdje slagwerk heeft gespeeld in de kamer op de begane grond, is deze extra geluiddicht gemaakt met geluidwerend glas. De combi van authentiek en modern geven charme aan deze zeer ruime gezinswoning in het historisch centrum met uitzicht op de “Oude Jan”.

Oude Delft 251, Delft
Vraagprijs is: 995.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 194m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding