Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

wonen

DELFT- Al sinds 2015 bewoonde Madelijn Friederichs dit charmante, op een paar minuten van het centrum maar toch rustig gelegen huis. Nu ze bijna klaar is met haar studie, is ze terug gegaan naar Amsterdam, waar haar familie vandaan komt. 

“Eigenlijk is de woning ook te groot voor iemand alleen”, aldus Madelijn, wiens vader het huis in 2015 kocht. “Ik ging er toen als 18-jarige student wonen en heb eerst gespaard. Twee jaar geleden kon ik toen de woning van hem overnemen. Het is echt een huisje met karakter, het voelt speciaal om in te wonen en ik had echt liefde voor dit huis. Ik heb het ook altijd netjes gehouden, want ik hield niet van veel mensen in mijn woning. Maar ik heb het hier altijd heel gezellig en enorm naar mijn zin gehad de afgelopen jaren, en dat zijn er nogal wat!”

Wakker worden met een briesje
Madelijn haalde haar woongenot uit diverse dingen. “Er zit een fijne (woon)keuken in met vaatwasser, gaskookplaat en combi oven. Aangezien ik graag kook heb ik hier heel wat gebruik van gemaakt. Op de eerste verdieping zit de heerlijke ruime woonkamer en op de slaapkamer op de bovenste verdieping wakker worden met de ramen open en een briesje is gewoon heerlijk. Daar kun je ook zitten op het knusse en beschutte balkon. Ook in het raamkozijn zitten als de zon recht voor het huis ondergaat is heel lekker.”

“Er is veel berg- en kastruimte aanwezig”, vervolgt Madelijn. “Naast de keuken zit een berging met eigen ingang aan de voorzijde. Hier kunnen op planken langs de muur dingen als gereedschap en kerstspullen worden opgeborgen. Waar de planken ophouden is plaats voor een wasmachine en droger op elkaar. Op de tweede verdieping is een ruime slaapkamer met dakkapel en veel praktische kastruimte, waar je bijvoorbeeld ook prima koffers kwijt kunt. Verder is het altijd hartstikke lekker warm in dit dubbel beglaasde huis, zelfs als je de bovenste twee verdiepingen niet verwarmt.”

Op een kleedje in het park
Ook buiten de vier muren is een hoop te genieten aldus Madelijn. Met aardige, spontane buren en een heerlijk park schuin aan de overkant bijvoorbeeld. “Op mooie parkdagen op een kleedje zitten en de zon zien ondergaan is heerlijk. Het is er ook nooit heel druk. En de Delftse Hout kun je ook lopend doen. Fijn om te lopen met de hond en als het heel warm is kun je er ook zwemmen. En wil je dan het strand opzoeken stap je zo op de tram die vlakbij stopt en je rechtstreeks naar Scheveningen brengt. Ook een terrasje dichtbij pikken kan, want binnen drie minuten ben je in het centrum.”

Snoepje
Wonen aan het Koningsplein is een heerlijke combi van wonen in een rustige straat terwijl het vertier binnen handbereik is. “Rustig gelegen maar om de hoek van al het mooie dat de binnenstad te bieden heeft”, zo staat op de site van de makelaar. Deze noemt de woning niet voor niets een “snoepje”. “Niet alledaags, maar daardoor juist zo leuk.” Kom daarom met eigen ogen zien of de woning iets is. Ook uitermate geschikt voor twee personen, eventueel met een kindje!

Koningsplein 3, Delft
Vraagprijs is: 475.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 97m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding