Afbeelding

Zo genereer je meer leads en omzet op je site!

Partnerbijdrage

Een goede website is heel belangrijk als je een onderneming hebt, want het genereren van meer omzet en nieuwe leads gaat tegenwoordig vaak online. Wil je dit goed aanpakken? Dan is een website laten maken door een professioneel marketing bureau een aanrader, want op die manier weet je zeker dat jouw website als een conversie machine werkt en dus ook daadwerkelijk veel bezoekers en potentiële klanten trekt. Wil je hier meer over weten? Lees dan gauw verder, want hieronder lees je hoe je jouw website helemaal SEO-proof kunt laten maken door een SEO specialist!

Waarom in zee gaan met een SEO-professional?

Tegenwoordig kun je heel makkelijk zelf een website maken, dus waarom zou je dit uitbesteden aan een (SEO)-professional? Hier zijn verschillende redenen voor. Ten eerste kijkt een SEO-professional verder dan alleen het maken van een website. Voordat men aan het programmeren van de website begint, wordt er nagedacht over het design en focust men op het online rendement en conversies. Hier komt dan ook zoekmachineoptimalisatie om de hoek kijken, hierover vertellen we je later meer.

En heb je al een website, maar zou je deze graag naar een hoger niveau willen tillen? Ook dan kun je aankloppen bij een SEO-bureau. Als je niet goed bent met het maken en onderhouden van websites en hier totaal geen verstand van hebt, kun je de CMS overlaten aan een SEO specialist. Kortom, een SEO-professional kan je adviseren en eventueel helpen om jouw website zodanig in te richten dat je beter kunt scoren in zoekmachines en meer leads kunt genereren.

Speciaal aandacht voor zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie verdient extra aandacht. De reden hiervoor is simpelweg dat je je klantenkring kunt vergroten als jouw website beter vindbaar is via zoekmachines. Een belangrijke tool hiervoor is SEO, oftewel Search Engine Optimization. Het werkt als volgt: zoekmachines werken dankzij een algoritme. Dit algoritme geeft aan welke criteria een website moet hebben om in de zoekresultaten te komen. Deze resultaten worden dan ook gerangschikt volgens dit algoritme. Hoe hoger je terecht komt, des te meer organische bezoekers je krijgt op je sites. Men klikt nu eenmaal sneller op de websites die bovenaan de zoekresultaten komen op de eerste pagina. Vaak komt men niet eens tot de tweede pagina of verder. Met SEO richt je je website zo veel mogelijk in volgens de criteria van dit algoritme, zodat jouw website zo hoog mogelijk op de eerste pagina in de resultaten terechtkomt.

Andere diensten die je kunt afnemen bij een SEO-bureau

Een website bouwen en helemaal SEO-proof maken is dus een manier om meer leads te krijgen. We hebben net uitgelegd dat je dit het beste uit kunt besteden aan een SEO marketingbureau als je hier weinig verstand van hebt. Ben je al tevreden met jouw website, maar zou je bijvoorbeeld meer content erop willen? Dan is het vaak ook mogelijk om de copywriting uit te besteden. Een (SEO)-copywriter schrijft optimale content die door zoekmachines goed opgepikt kunnen worden en door het algoritme als waardevol worden aangemerkt. Het is dan belangrijk dat de teksten op jouw site de juiste woorden (keywords) bevatten die in de juiste verhouding en op de correcte plaats staan. Dit hangt eigenlijk ook weer samen met de zoekmachine optimalisatie, dus vandaar dat marketingbureaus ook copywriters in dienst hebben die SEO-proof content kunnen schrijven.