Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

DELFT- Zestien jaar lang bewoonden de Iers-Amerikaanse Kyle Holland en zijn gezin deze karakteristieke woning. Twee van de vier kinderen werden er geboren en mooie herinneringen aan “four children running around” gemaakt. “It was just amazing, wonderful living”, omschrijft Kyle in een paar woorden het gevoel dat hij aan het wonen aan de Nieuwe Schoolstraat 20 heeft overgehouden.

Delft wordt gemist
Kyle werkte in de jaren dat hij in Delft woonde als pastor. Werk en het welzijn van één van zijn kinderen, die speciale zorg nodig heeft, zijn er de reden van dat het gezin naar het Ierse platteland is verhuisd. Met pijn in het hart, dat wel. “We deeply miss Delft”, aldus Kyle. Hij legt uit waarom. “Delft is een juweel en we houden van de Nederlanders, die overal met hun fiets rondrijden. Er heerst een warme atmosfeer, waarin we fijne vrienden hebben gemaakt hier.”

Custom-made
Over het huis uit 1888 is Kyle zeer lovend. “Het ademt één en al historie uit, dat is fantastisch voor een Amerikaan”, zo vertelt hij. “Het heeft veel leef- en bergruimte en een unieke lay-out, opnieuw ontworpen en “custom-made” gemaakt door mijn vrouw. Met vooral veel boekenplanken, want wij zijn echte boeken-mensen. Er is genoeg ruimte in huis om te leven, te slapen en te werken. “We just spread out and enjoyed it.”  

Duo-bewoning mogelijk
Die leefruimte is kenmerkend voor de woning, die geheel naar eigen smaak is in te delen. Het gezin gebruikte de gehele woning, maar aangezien de bovenste verdieping een voormalig compleet zelfstandige studio met een eigen badkamer en keuken is, leent het huis zich ook uitstekend voor duo bewoning. Deze tweede verdieping is op een bijzondere manier ingericht, met een trap naar de ruime verhoogde keuken en de opstelplaats van de cv-combiketel met aparte boiler.

Veel gerenoveerd
Kyle vertelt dat gedurende de jaren iedere verdieping in het huis aangepakt is. “Trappen en plafonds zijn vernieuwd, slaapkamers aangepast en op de eerste verdieping is in 2022 nog een prachtige nieuwe badkamer gerealiseerd.”  De volledige dubbele beglazing en de keurig onderhouden buitenkant van de woning vullen het rijtje met pluspunten nog aan.

Voor elk wat wils
Dit geldt ook voor de centrale ligging van het huis in een rustige straat in het populaire Westerkwartier. Alle gemakken van het bruisende historische stadscentrum zijn in de nabijheid. Dit geldt ook voor het nieuwe ondergrondse centraal station en overig OV. Voor wie met de auto reist, zijn ontsluitingswegen A4, A12 en A13 goed bereikbaar. De TU is op korte afstand, evenals scholen, kinderopvang en een gezondheidscentrum. Wie een lekkere wandeling met de hond wil maken kan zijn hart ophalen in de dichtbij gelegen Delftse Hout. Maar dichter bij huis kan ook van de buitenlucht worden genoten in de achtertuin en op het balkon op de eerste verdieping.
Kortom: een zeer geschikte woning voor een groot gezin met bijvoorbeeld kinderen of ouders die willen inwonen.

Nieuwe Schoolstraat 20, Delft
Vraagprijs is: 545.000,- k.k.
Woonoppervlak is: 139m2
Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
015-2134134
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding