Bestuurslid hockey Sina Wulder, Eelko van Roon en voorzitter John van Thiel
Bestuurslid hockey Sina Wulder, Eelko van Roon en voorzitter John van Thiel

Van Roon nieuwe hoofdcoach Ring Pass Dames

sport

DELFT - Ring Pass Delft heeft voor komend seizoen een nieuwe hoofdcoach gevonden voor Dames 1. Eelko van Roon zal het stokje overnemen van Sjoerd Woelders. Van Roon is een bekende van de vereniging, waar hij tussen 2020 en 2022 samen met Dirk Wils aan het roer stond van de succesvolle Heren 1-campagne richting de Promotieklasse.

Van Roon: “Na twee jaar als horecamanager gewerkt te hebben op Victoria, ben ik blij dat ik aan de slag kan als hoofdcoach in het hockey. Ring Pass heeft in die twee jaar dat ik niet actief was altijd contact gehouden en dat heeft ervoor gezorgd dat we snel konden schakelen met elkaar. Dames 1 heeft een getalenteerde groep speelsters, die een heel goed jaar draaien in de Promotieklasse. Heel knap na de promotie van vorig seizoen en ik hoop dat ze dit volhouden. De wens en opdracht om een volgende verdiepende stap te maken is een uitdagende, waar ik graag aan meewerk en mijn kennis en enthousiasme voor wil inzetten. In de komende periode ga ik samen met de THC, en in goed overleg met de huidige staf, al op een aantal vlakken aan de slag en mij verdiepen in de huidige groep.”

Sina Wulder, bestuurslid hockey: “Toen wij de eerste signalen ontvingen dat voor komend seizoen een nieuwe hoofdcoach voor Dames 1 gezocht moest worden, was het lijntje met Eelko snel gelegd. Eelko kent de vereniging, vrijwilligers, speelsters en leden goed waardoor hij direct op een vertrouwde plek landt. We hebben ook zeker goede gesprekken gehad met andere kandidaten, maar voor het bestuur, de tophockeycommissie en de speelsters was het duidelijk dat de kennis en ervaring van Eelko, samen met zijn werkwijze, perfect zijn om Dames 1 ook de komende jaren competitief te laten zijn in de promotieklasse.”