Er moet een mobiele milieustraat komen in het centrum van Pijnacker en Nootdorp.
Er moet een mobiele milieustraat komen in het centrum van Pijnacker en Nootdorp.

Mobiele milieustraat in Nootdorp en Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER NOOTDORP - Het scheiden van afval en grondstoffen wordt als belangrijk gezien door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Omdat Avalex van plan is om de milieustraat in Nootdorp te gaan sluiten, komt de gemeente samen met Avalex met een nieuw initiatief. Er moet een mobiele milieustraat komen in het centrum van beide dorpen.

In de mobiele milieustraat kunnen inwoners terecht om elektra, klein chemisch afval, kunststof, hout en metaal in te leveren. “Een mobiele milieustraat is een laagdrempelige mogelijkheid om kleine hoeveelheden grofvuil en klein chemisch afval in te zamelen. Het is een marktwagen met een flexibele inrichting. Zo kunnen veel soorten afval en grondstoffen gescheiden worden ingezameld”, aldus Marieke van Bijnen, wethouder afval- en grondstoffenbeleid. 

De mobiele milieustraat komt één dag per maand in Nootdorp en één dag per maand in Pijnacker. In Nootdorp komt de straat in of nabij de Parade en in Pijnacker op het Raadhuisplein. De dagen worden nog afgestemd, net als de locaties. Volgens van Bijnen is het een goede zaak dat er een mobiele milieustraat komt. “Ik ben blij dat we inwoners een laagdrempelig alternatief kunnen bieden. Als het in een tas past mag het worden aangeboden en voor de grotere spullen en overig grofvuil kunnen de inwoners naar de overige milieustraten van Avalex. Kijk voor meer informatie op www.pijnacker-nootdorp.nl.