Afbeelding

Bijzonder bevrijdingsconcert op 5 mei in de Maria van Jessekerk te Delft

Algemeen

Zondagmiddag 5 mei om 15.00 uur zal er in de Maria van Jessekerk een concert plaatsvinden in het kader van bevrijdingsdag.

Romantische sfeervolle vioolmuziek zal afgewisseld worden met gedichten van J.C. Bloem, Kopland en Gerhardt en feestelijk orgelspel. Dit concert zal vooral een meditatief romantisch en niet zozeer een kerkelijk karakter hebben. De bekende Delftse violiste Liet Relou speelt samen met Petra Veenswijk composities van Fauré (Beceuse), Caplet, Chevallier en Rheinberger.

Als feestelijk orgelspel klinken o.a. de beroemde ”Carillon de Westminster” van Louis Vierne en de bekende Dubois Toccata. De gedichten die allen betrekking hebben op de Bevrijdingsdag zullen gelezen worden door de Delftse schrijver Johan Herrenberg. Het belooft een sfeervol uur te worden waarbij onze vrijheid centraal zal staan. 

Aanvang 15.00 uur (tot ca. 16.00 uur). De toegang is € 10 te voldoen contant of per pin op de dag aan de deur, (kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang). Voor het volledige programma zie de website: www.veenswijkorgel.nl