Afbeelding

Milieujurist Jessica den Outer te gast Op Hodenpijl

Algemeen

Woensdag 15 mei is milieujurist Jessica den Outer te gast Op Hodenpijl in Schipluiden. Zij zal een lezing geven over de Rechten van de Natuur.

Het klinkt zo’n eerste keer vast bizar, maar over de hele wereld krijgen bergen, rivieren en bossen eigen rechten. Dat dwingt ons onszelf te plaatsen in het perspectief van de natuur en haar belangen beter mee te nemen in besluitvorming. Den Outer schreef het boek ‘Rechten voor de Natuur’ en zal ons deze avond meenemen in voorbeelden over de hele wereld; van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland, rechten voor Moeder Aarde in Ecuador tot de hevig vervuilde zoutwater lagune Mar Menor in Spanje. Het is de snelst groeiende juridische beweging van de 21e eeuw, en ook in Nederland klinken stemmen om rechten te geven aan de Waddenzee, Amelisweerd, de Noordzee en de Maas. Het belooft een avond vol inspiratie en interactie te worden. Jessica den Outer (1996) heeft een achtergrond in milieurecht en is sinds 2017 betrokken bij de internationale beweging voor Rechten voor de Natuur. 

Datum: woensdag 15 mei 2024. Tijd: 20.00 uur. Prijs: 21,50 euro; incl. maaltijd 49 euro. Locatie: Op Hodenpijl. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.