Afbeelding

Groenmarkt op De Schoffel!

Algemeen

RIJSWIJK - Op zaterdag 4 mei draait van 10.00 uur tot 15.00 uur alles op de volkstuinen van De Schoffel om het ‘Samen Groen doen’. Hobbytuinders en andere bezoekers kunnen deze dag kennismaken met de vereniging en er zal een markt met kraampjes zijn. 

De Schoffel is een recreatiepark gelegen aan de Lange Kleiweg 120 in Rijswijk. Binnen afzienbare tijd wordt het recreatiepark onderdeel van de wijk RijswijkBuiten/Pasgeld-West. Gelegen in het groen tussen Rijswijk en Delft zal het in de toekomst een groene long zijn binnen die wijk en als verbinding fungeren tussen het Wilhelminapark en het Elsenburgerbos. Zelf noemen de Schoffelaars hun park een groen dorp. 

Groenmarkt
Tijdens de groenmarkt zal er veel informatie te vinden zijn over diverse facetten van ecologisch tuinieren, biodiversiteit en waterbeheer. Naast gratis stekken van tuinders zijn er ook bloemen en planten van GGZ Delfland, die u voor een zacht prijsje kunt kopen. Ook is er een imker aanwezig die iets zal vertellen over het rijke bijenleven, maar ook honing en andere producten zal aanbieden. Informatie over het vergroenen van tuinen en balkons ligt klaar om mee te nemen en voor de kinderen en hun ouders is er spel en een grabbelton. Oudere kinderen en hun ouders mogen zelf vogel- en insectenhotels kleuren en verder kan iedereen meedoen met sjoelen, tafeltennissen en andere spellen. Maak gerust ook een wandeling over het complex, u zult dan ontdekken hoe groen in de wijk een meerwaarde heeft.

Meer informatie over De Schoffel is te vinden op www.de-schoffel.nl.