De 23-jarige Delftse student Max Pelsma heeft afgelopen dinsdag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen.
De 23-jarige Delftse student Max Pelsma heeft afgelopen dinsdag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen.

Max Pelsma ontvangt Erepenning voor heldendaad

Algemeen

DELFT - De 23-jarige Delftse student Max Pelsma heeft afgelopen dinsdag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon ontvangen uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij op donderdag 18 januari een vrouw uit het water heeft gered.

Volgens de hulpverleners die na de actie ter plaatse waren was het handelen van Max in de kou ‘zeer uitzonderlijk’. De 23-jarige student zag uit het raam van zijn studentenkamer een auto De Kolk in glijden, aarzelde geen moment en sprong het ijskoude water in. Hij vroeg zijn huisgenoten om een hamer te gooien en kreeg met de hamer het raam kapot. Vervolgens trok hij de bestuurder door het raam naar buiten en met hulp van omstanders kwamen Max en de bestuurder veilig het water uit. 

Dapper
Max toonde met deze actie niet alleen moed, hij deed dat ook nog eens weldoordacht en met gevaar voor eigen leven. Om deze reden ontving hij dinsdag de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon: Max, wat jij hebt gedaan is wel heel uitzonderlijk en dapper. Als burgemeester ben ik trots dat jij een inwoner bent van onze stad”, aldus burgemeester Van Bijsterveldt.