Met trots kondigen Delft voor Elkaar en Korfbalvereniging ckv DES het eerste Interscolaire Korfbaltoernooi aan.
Met trots kondigen Delft voor Elkaar en Korfbalvereniging ckv DES het eerste Interscolaire Korfbaltoernooi aan.

Gloednieuw Korfbaltoernooi voor Delftse Middelbare Scholieren

Algemeen

DELFT - Met trots kondigen Delft voor Elkaar en Korfbalvereniging ckv DES het eerste Interscolaire Korfbaltoernooi aan, speciaal georganiseerd voor middelbare scholieren in Delft. Jaarlijks organiseert Delft voor Elkaar een aantal sporttoernooien voor de Middelbare scholen in Delft, zoals een Tennis-, Basketbal-en (zaal)Voetbaltoernooi, om jongeren te enthousiasmeren voor een sport. Dit jaar komt daar dus een Korfbaltoernooi bij.

Het toernooi, oorspronkelijk gepland in oktober maar verschoven naar april vanwege een toetsweek, biedt een unieke kans voor jongeren tussen 12 en 16 jaar om op een laagdrempelige manier kennis te maken met korfbal. De wedstrijden zullen plaatsvinden tijdens schooltijd. Korfbalvereniging DES ziet dit toernooi als een uitgelezen kans om jongeren te bereiken en warm te maken voor korfbal. En te laten ervaren dat korfbal een dynamische, vooruitstrevende sport is en helemaal niet suf en saai (zie de Sportexplainer van de NOS op youtube).

Trainingssessies
Ter voorbereiding op het toernooi zijn er twee gratis trainingssessies op 25 maart en 8 april, beschikbaar voor alle geïnteresseerde leerlingen. Voor meer informatie en aanmelding verwijzen we naar de DES website, waar een speciale pagina is ingericht voor dit evenement: www.ckvdes.nl

Alle middelbare scholieren zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit spannende nieuwetoernooi en samen de sportieve geest van Delft te vieren. De organisatie kan niet wachten om jullie in actie te zien en samen sportieve herinneringen te maken. Mis deze kans niet!