Voor de 13-jarige Caithlynn kwam onlangs een droom uit toen ze een uitnodiging kreeg voor het Future Traject van ADO Den Haag! (Foto: Koos Bommelé)
Voor de 13-jarige Caithlynn kwam onlangs een droom uit toen ze een uitnodiging kreeg voor het Future Traject van ADO Den Haag! (Foto: Koos Bommelé)

Caithlynn (13) gaat voor haar kans bij ADO Den Haag!

Algemeen

DELFT - De 13-jarige Caithlynn van Zadelhoff is al sinds haar derde jaar lid van de Delftse voetbalclub Full Speed en is helemaal gek van voetbal. Na jarenlang in een jongensteam bij Full Speed te hebben gevoetbald, kwam voor haar onlangs een droom uit toen ze een uitnodiging kreeg voor het Future Traject van ADO Den Haag. “Ik vind het vooral super leuk om nu met meiden te voetballen die hetzelfde niveau hebben!” 

Door Frank van der Steen

De passie voor voetbal is tijdens het ukkenvoetbal bij Caithlynn al op hele vroege leeftijd begonnen. “Toen ik drie was heeft mijn opa mij meegenomen naar het ukkenvoetbal. Hij gaf de trainingen en ik ging standaard elke keer mee. Daarna ben ik techniektrainingen gaan volgen bij NIRO en toen is het snel gegaan.” Vanaf het begin heeft Caithlynn eigenlijk alleen maar met jongens samen gespeeld, iets waar ze een dubbel gevoel bij heeft. “Ik ben altijd al het enige meisje geweest in het team. Soms kan dat juist wel leuk zijn, maar het is voor mij vaker niet leuk dan wel. Op een gegeven moment was ik zo aan het niveau van de jongens gewend, dat naar een meidenteam gaan geen optie meer was.”

ADO Den Haag
Via Alex Scholte ontstond vorig jaar het eerste contact met ADO. Alex Scholte was destijds trainer van de MO16 en coördinator van de Future Trajecten. Naar aanleiding hiervan kwam ADO in december al eens naar Caithlynn kijken, maar toen waren er nog wat twijfels. “Uiteindelijk heb ik een keer meegedaan met de JO15-1 van Full Speed in een oefenwedstrijd tegen ADO MO16. Na deze wedstrijd kreeg ik een mailtje van ADO en mocht ik twee keer meetrainen. Helaas bleef het toen bij deze trainingen, maar werd mij wel verteld dat ik nog een uitnodiging zou krijgen.” Die uitnodiging kwam er in juni dit jaar inderdaad, waarna Caithlynn in september weer mocht meetrainen. Naar aanleiding hiervan werd Caithlynn alsnog geselecteerd en mocht zij meedoen aan het Future Traject van ADO Den Haag! Deze Future Trajecten zijn opgestart om meiden die nog bij hun eigen club spelen extra trainingsmomenten te geven. Binnen het vrouwenvoetbal kunnen BVO’s pas meisjes in de MO16 aan zich binden. “Ik train en speel nu gewoon nog met mijn eigen team bij Full Speed, maar krijg op zondag een extra training van ADO bij Wilhelmus. Deze trainingen lopen tot het einde van het seizoen.” Na deze trainingen zal Caithlynn uiteindelijk horen of zij definitief de overstap naar ADO mag maken. 

Droom
Natuurlijk kreeg Caithlynn enthousiaste reacties op het mooie nieuws. “Mijn teamgenoten en trainer vonden het heel erg leuk voor me en ook mijn familie vond het echt super leuk. Mijn opa en oma komen samen met mijn ouders ook elke training kijken!” Als we naar de toekomst kijken heeft Caithlynn zeker bepaalde ambities. “Ik wil zo hoog mogelijk spelen binnen het vrouwenvoetbal. Bij welke club maakt mij niet uit, het lijkt mij gewoon gaaf om tegen alle grote clubs te voetballen. Uiteindelijk wil ik het WK spelen met het Nederlands elftal!”